Send oss en forespørsel

Eliassonveggen i Operaen ble ny!

Eliassonveggen i Operaen ble ny!

Kjennere av opera vil nok ha et forhold til Eliassonveggen; en monumental vegg i Operabygget. Veggen kom på plass samtidig med resten av Operabygget, og navnet kommer fra den islandske kunstneren Olafur Eliasson som har utformet veggen i foajeen.

Kunsten er en integrert del av arkitekturen, og fremstår som en isbre som beveger seg ned mot vannet. Veggene er gjennomhullet plastmateriale med integrerte lyskilder.

Og det er her vi i Datelco kommer inn. Det var et ønske fra ledelsen i Operaen om å bytte ut eksisterende, “gamle”, skrantende Led-pærer, og en løsning med Ledchips i stedet for ville ikke bare spare strømkostnader. På grunn av den ekstremt lange levetiden på slike lyskilder, slipper man alle vaktmestertimene et slikt kunstverk med gammel belysning fører med seg, med bytting av pærer og generelt vedlikehold.

Totalt byttet vi ca. 5.000 Ledchips i veggen. Arbeidet ble gjort på åtte dager, der vi stort sett jobbet fra klokken 22.00 til 10.00. I gjennomsnitt var vi seks personer på jobb om gangen.

Kan vi få komme med et forslag? Ta en tur i Operaen! Om ikke annet for å få med deg Eliassonveggen …