Jobbe i Datelco 28.06.2024

Reisejobber – Kairo

Datelcos elektrikere er jorden rundt på oppdrag for UD

I begynnelsen av juni var Datelco-montørene Simen og Helge utsendt til Kairo for å installere nettverk og wifi for den norske ambassaden.

Norges ambassade i Kairo er en norsk utenriksstasjon. Ambassaden huser den norske ambassadør i Egypt med stab. Den ligger i bydelen Zamalek i Kairo. I forbindelse med en renovering har ambassaden flyttet fra Zamalek til Nile City Towers. For å sikre at kommunikasjon og teknisk fungerer som det skal, har Datelcos montører tilbrakt to uker i Kairo med kablingsjobb.

Datelco har lang tradisjon for reisejobber

Dette er ikke første gang Datelco har utenlandsoppdrag. Siden vi første gang inngikk rammeavtalen med Utenriksdepartementet i 2008, har Datelcos montører arbeidet på over 90 ambassader og utenriksstasjoner verden rundt. Helge, som deltok på denne turen, er en av våre ansatte som har reist mest gjennom sin karriere i Datelco, og han har nå rundet over 37 land.

Les mer om Helge her: Aldersdiskriminering? Ikke i Datelco!

Simen, som vi ser på bildet, var på sin andre reisejobb. Han sier: Å være på reisejobb for Datelco er både spennende og givende av flere grunner. Man får en variasjon i arbeidsmiljø og oppgaver som er gøy og utfordrende på en positiv måte. På denne turen måtte vi f.eks. snu oss rundt og finne smarte løsninger da deler av materiellet vi skulle bruke ble stoppet i tollen.

Nye opplevelser, nye bekjentskaper

På reisejobb får Datelcos montører mulighet til å oppleve ulike land og byer. I fritiden kan de besøke naturområder, kulturelle attraksjoner og lokale severdigheter. Det gir en sjanse til å kombinere arbeid med å utforske nye steder.

Man får også mulighet til å møte mange nye mennesker på disse turene, inkludert kunder, kolleger og andre. Dette kan føre til nye vennskap og nettverk. Reisejobber styrker gjerne båndene mellom kolleger også. Når man jobber sammen på prosjekter utenfor den vanlige arbeidsplassen, kan det føre til et sterkere fellesskap og bedre teamarbeid.

Å være på reisejobb bidrar til personlig vekst ved at man blir utfordret til å være fleksibel, tilpasningsdyktig og uavhengig.

Vil du også jobbe i Datelco? Ta en tur innom vår karriereside og send oss en søknad!

Les også: Møt Ruben – han har en skikkelig "møkkajobb"