På jobb for Datelco i Nordre Follo 💩💡

26.03.2024

Møt Ruben – han har en skikkelig "møkkajobb"

Ruben Thomassen har vært ansatt i Datelco siden 2015, og for tiden ivaretar han elektroarbeidet i kloakken i Nordre Follo kommune.

Skrevet av Datelco

Ruben Thomassen har vært ansatt i Datelco siden 2015, og for tiden ivaretar han elektroarbeidet i kloakken i Nordre Follo kommune.

Datelco har hatt rammeavtale med Nordre Follo (tidligere Oppegård og Ski) kommune siden 2004. Rammeavtalen dekker elektrotjenester til alle deler av Nordre Follos eiendomsmasse inkludert avløpsstasjoner. 

Det sier seg selv at denne typen "møkkajobb" byr på spesielle utfordringer. For å kunne arbeide i kloakken må man blant annet være godt vaksinert. Noen av avløpsstasjonene har større farenivå enn andre, og der må man også bruke fullt verneutstyr som vi kan se på bildet. 

Ruben i kloakken for Datelco i Nordre Follo2Til tross for det særegne arbeidsmiljøet er Ruben alltid blid og positiv. Avdelingsleder for rammeavtaler i Datelco, Jan Arnesen, beskriver Ruben som «veldig faglig dyktig og løsningsorientert. Ruben bygger lett tillit hos kundene – også har han alltid en morsom kommentar på lur.» 

Ruben selv sier «jeg trives faktisk godt med arbeidet ute på avløpsstasjonene. Dagene blir veldig varierte, og oppgavene byr på nye utfordringer.» 

Hvem er Ruben?

Ruben startet i Datelco i 2015, og har siden da utført mange serviceoppdrag for både Nordre Follo og Oslo Undervisningsbygg. 

Hvorfor valgte du elektroutdanning?

Jeg ble virkelig fascinert av elektrikerfaget da vi fikk besøk av en elektriker hjemme mens jeg gikk på ungdomsskolen. Etter den opplevelsen bestemte jeg meg tidlig for å bli elektriker. Det virket som et yrke hvor jeg kunne trives godt.

Hva synes du er det beste med å arbeide i Datelco? 

Jeg setter pris på det varierte arbeidet jeg får i firmaet, hvor jeg har muligheten til å styre dagene mine selv og bli mer selvstendig. Arbeidsmiljøet er fantastisk, og jeg har flotte kollegaer å samarbeide med.

Gjennom min yrkeskarriere har jeg opparbeidet meg betydelig erfaring innen vann- og avløpsarbeid, automasjon, tavlebygging, ventilasjon og generelle sterkstrømsjobber. Jeg setter stor pris på å bli utfordret og er alltid ivrig etter å lære nye ting innenfor mitt fagområde.

Hva er du er mest stolt av å ha oppnådd i jobben din?

Jeg føler stor stolthet når jeg leverer et anlegg til kunder, og det gir meg ekstra glede når de kommer tilbake og spør om jeg kan gjøre mer jobb for dem i fremtiden. Det bekrefter at jeg kan være stolt av kvaliteten på anleggene jeg leverer til dem.🌟

Hva gjør du helst i fritiden? 

På fritiden liker jeg å mekke på biler. Jeg skrur ikke bare på mine egne kjøretøy, men også på biler som jeg planlegger å selge videre. 🚗🔧

Ruben i kloakken for Datelco i Nordre Follo3

Les også: Møt Håkon - en av Datelcos eksperter på elektrotermografi

Kontakt oss gjerne: