Nettverk_PoE_banner
Digital infrastruktur

PoE-kabling (Power over Ethernet)

PoE er rett og slett å kjøre driftsstrøm sammen med data. 

PoE-kabling (Power over Ethernet)

Viktigheten av kabling i alle typer bygg og installasjoner som benytter seg av The Internet of Things bare øker. Nå er det også en annen nettverksutvikling som øker viktigheten av kabelbaserte og ikke trådløse nett – Power over Ethernet eller PoE. Nær sagt som vanlig er det Cisco som har ligget i front av denne utviklingen- og hva er det de har vært med på å utvikle?

PoE er rett og slett å kjøre driftsstrøm sammen med data. Driftsstrømmen kan drive mindre enheter som overvåkningskameraer, telefonsystemer og lignende. Vi snakker naturligvis ikke om normal strømstyrke, men opptil 90W i samme Ethernet-kabel som du er vant til å sende data gjennom. 60W er mer enn nok til å drive overvåkningskameraer – både bevege, zoome og justere på andre måter. Fordelen er innlysende; der du tidligere trengte å kable både elektrisitet og data, holder det nå med data. Har du en kabel Cat5 til Cat7E har du det som trengs – i utgangspunktet.

Strømmen leveres fra en switch plassert i enden av kabelen (endspan) eller som en egen strøm-enhet mellom en ikke-PoE switch og PoE-enheten (midspan). Midspan kan enten være en PoE-injektor som typisk dekker kun én enhet, eller det kan være et helt rack med strømenheter når det er mange PoE-enheter som skal bruke kombinasjonen strøm/data.

Strømmen kan enten sendes i et 2-par i den kjente Ethernetkabelen, eller sendes sammen med datasignalene. Grunnen til den siste muligheten er at strømsignaler og datasignaler ligger på ulike frekvenser; elektrisitet ligger på 60 Hz eller mindre, mens datasignaler ligger på fra 10 millioner til 100 millioner Hz.

Nettverk WIFI
Les mer

Wifi

WiFi er en populær teknologi, og brukes overalt der det er behov for trådløs tilkobling til internett.

Les mer
nettverk Skjermet eller uskjermet datakabling_featured
Les mer

Skjermet eller uskjermet datakabling?

Utviklingen senere tid har gjort trafikken i datanettet mer sårbar.

Les mer
Nettverk_fiber_featured
Les mer

Fiber 

Fibernett er en teknologi som gir rask datatrafikk via ledninger laget av glass. 

Les mer