Elektro_smarthus_KNX_banner
Smart styring

Smarthus og KNX

Et smarthus er et hjem som har fått installert teknologi som kan styre og overvåke. Et KNX system vil ofte være basis i et smarthus.  

Smarthus

Et smarthus er et hjem som har fått installert teknologi som kan styre og overvåke alt av lys, oppvarming, låser, vinduer og dører. I tillegg kan sikkerheten i bygget overvåkes. Systemet kan varsle om brann, vannlekkasje eller innbrudd. Styringen foregår via mobilen eller på paneler i huset.

Du kan velge alt fra enkle løsninger som lysstyring til komplette systemer. Vi legger til rette for dine ønsker og behov. Prisen vil avhenge av hvor omfattende system som settes opp.

Smarthusløsninger har kommet for å bli. Datelco leverer smarthussystemer med det nyeste innen teknologi som sørger for regulering og kontroll av det elektriske forbruket i huset. Dette er ikke bare praktisk for beboerne, det hjelper også både miljøet og lommeboken.

Dette kan vi hjelpe med:

  • Varmestyring
  • Lysstyring
  • Solavskjerming
  • Alarm og sikkerhet
  • Smart elbillading
  • Lyd og bilde
  • Komplette systemer
  • Søke om støtteordninger

 

KNX-installasjoner

Et KNX system vil ofte være basis i et smarthus. KNX er et åpent system hvor du kan mikse produkter fra flere produsenter. Et KNX system er fritt programmerbart, og alle komponenter kan tilpasses dine ønsker og behov. KNX-teknologien kan enkelt styre alle funksjoner for boligen eller hytta via internett.

Dette gjør at alt utstyr som kommer ut på markedet er kompatibelt med utstyr fra de andre leverandørene. KNX benyttes til mange forskjellige styringsoppgaver i et bygg. En av fordelene med el-installasjon av dette systemet er dermed at du kan implementere mange styringsoppgaver i ett og samme system.

Partner

Bruksområder for KNX-anlegg:

Lysstyring

Hovedbrytere ved utgangsdører, definerte, automatisk opplyste områder og bevegelsesdetektorer kan omfattes av lysstyringen.

Varmestyring

Du kan legge opp til behovsstyring av alle varmesoner, noe som igjen betyr et stort sparepotensiale (Enøk).

Komfort

Komforten øker når du enkelt og oversiktlig kan kontrollere alle funksjoner i det elektriske anlegget, og når du har tatt høyde for ulik respons på forskjellige utfordringer.

Sikkerhet

Ved farlige situasjoner kan det iverksettes tiltak som utkobling av mulige brannkilder, avstenging av vann, aktivering av sirener, samt varsling til mobiltelefoner eller vaktselskap.

Solavskjerming

Ved hjelp av følere for sol, vind, regn og temperatur kan du sette opp anlegget til å fungere optimalt – og automatisk!

Kontakt oss for mer informasjon om smarthus og KNX-løsninger.