Send oss en forespørsel

Kjøledører gir innsparinger

Kjøledører gir innsparinger

Våre kjøledører

Kjøledørene fra Nortek UK (tidligere Eaton-Williams) kan benyttes på de fleste vanlige data- og serverskap i bruk i dag. De takler opptil 5 ganger så stor datakraft som luftkjøling, reduserer energien som går med til kjøling med 90% – eller mer, reduserer plassbehovet for kjøleenheter med 80% – eller mer, samt reduserer installasjon- og driftskapitalbehov med 50%!

Har du sett forkortelsen RDHx noen gang? Den står for ”Rear Door Heat Exchanger” – eller ”bakdørsvarmeveksler” på godt norsk. Nåvel – godt norsk er det nok ikke – men effekten og historien bak er den samme:

Nortek UK er en engelsk industrigruppe som bl.a.  har spesialisert seg på kjøling. De kjøler ned mennesker, hus, flyplasser og museer. Og datarom. Det er her RDHx kommer inn. Produktet bak RDHx, ServerCool®, vant i 2010 en egen pris for den mest energieffektive kjølingen av datarom ved China Green Data Centre Development and Best Practice Forum i Beijing.

Viftene i serverne går jo, likevel …

Til forskjell fra andre kjølesystemer, utnytter ServerCool® viftene i serverrackene. De blåser den varme luften gjennom ørsmå radiatorspalter i en dør der det går nedkjølt vann i et lukket system. Døren settes opp på baksiden av rackene, og er enkel å åpne for vedlikehold, utskifting o.l. Varmen fra serverne overføres til det nedkjølte vannet via en varmeveksler og ender opp i en egen ekstern enhet der varmen fjernes fra vannet og dette kjøles ned igjen. Og slik går vannet i en forsiktig runddans, der det hele tiden filtreres ned til 300µ for ikke å tette igjen de fine radiatorspaltene.

Kjøledørene leveres i 2 hovedtyper, begge kan betjene opptil 6 datarack. CDU120 har en kjølekapasitet på 120kW, mens CDU150 tar seg av 150kW varme.

Nesten ekstremt gode resultater

En del nøkkelopplysninger viser hvorfor ServerCool® vant den kinesiske energiprisen i 2010:

  • Installeres på svært kort tid.
  • Enkelt å oppgradere og utvide.
  • Takler opptil 5 ganger så stor datakraft som luftkjøling.
  • Reduserer energien som går med til kjøling med 90% – eller mer!
  • Reduserer plassbehovet for kjøleenheter med 80% – eller mer!
  • Reduserer installasjons- og driftskapitalbehov med 50%.
  • Kan benyttes på de fleste vanlige dataskap i bruk i dag.
  • Kjølevann kan kobles til både fra gulv og fra tak.

”Vann i datarommet? Det er å be om juling!”

Javisst – forutsatt at det er mengder av det, og at ingen oppdager det i tide. ServerCool® benytter vann under lavt trykk. Dessuten er det lite av det i den delen av kjølingen som ligger i datarommet og dørene. Vannstrømmen overvåkes hele tiden, både for å oppnå maksimal kjøling og for å kontrollere at trykket holder. Forsvinner trykket, er det noe galt – og da går alarmen. I tillegg holdes vanntemperaturen hele tiden over kondenseringsnivå, altså blir det ikke utvendig kondens på noen del av anlegget.

ServerCool® sparer bedriften din for penger, er enkelt og rimelig å installere og innebærer ingen spesielle farer for datarackene i rommet.

Vil du snakke med oss om hvordan du kan spare penger på ServerCool® kjøling av datarom, kan du kontakte oss her.

For mer informasjon kan du sjekke den engelske nettsiden for Servercool her.