Skjermet eller uskjermet datakabling?
I dag krever datatrafikken, båndbreddene og høyhastighetsprotokollene bruk av skjermede kabler.
Skjermet eller uskjermet datakabling?
I dag krever datatrafikken, båndbreddene og høyhastighetsprotokollene bruk av skjermede kabler. Tidligere var dette et mindre problem, men utviklingen senere tid har gjort trafikken i datanettet mer sårbar.
Problemene ved å benytte uskjermede kabler er bl.a. at allerede ved frekvenser opp mot 100 MHz begynner nettet å bli ustabilt. Man opplever Alien Cross Talk – også kalt fremmedkrysstale. Dette kan best beskrives som elektronisk støy overført fra én eller flere kabler til andre kabler i et nettverk. Slik støy fører ofte til bitfeil, og det igjen senker hastigheten i et nettverk dramatisk.
Nettverksprotokollene krever nemlig at bits med feil må sendes om igjen – og får man mange nok bits med feil, betyr det stadig økende nettrafikk uten at forbindelsen er tilført nytt innhold. Undersøkelser IBM har gjort, viser at kun 3% bitfeil med påfølgende omsendinger kveler båndbredden med hele 99,2%…
Det er like greit å følge Norsk Standard
For å utføre datakabling av et stabilt nett må nettverkskomponentene spille sammen, i tillegg til at selve installasjonen utføres etter en strengt definert standard. Derfor er all datakabling vi gjør, utført i henhold til Norsk Standard NS-EN 50173, som er en spesifikasjon for korrekt montasje av felles kablingssystem for telematikk. I tillegg til denne Norsk Standard, forholder vi oss til både internasjonale standarder og Norsk Standard for både materiell og arbeidsgang. Se nærmere under fanen Sertifiseringer.
I dag gir vi 20 års systemgaranti på alt fra Cat5E til 1,2 GHz nett. Vi er dessuten sertifisert leverandør av en rekke kablingssystemer fra bl.a Panduit og NCS.
Wifi
WiFi er en populær teknologi, og brukes overalt der det er behov for trådløs tilkobling til internett.
Les merFiber
Fibernett er en teknologi som gir rask datatrafikk via ledninger laget av glass.
Les merPoE-kabling (Power over Ethernet)
PoE er rett og slett å kjøre driftsstrøm sammen med data
Les mer