Stolt 16.01.2024

Datelco lyser opp Operaen✨

Som en del av Datelcos rammeavtale med Statsbygg utfører vi en stor del av elektroarbeidet på Operabygget i Oslo.

Operaen har blitt et landemerke i Oslo. Og vi i Datelco blir ekstra stolte og synes det er ekstra flott å se operaen opplyst nå på den mørkeste tiden på året.

Som en del av Datelcos rammeavtale med Statsbygg utfører vi nemlig en stor del av elektroarbeidet på Operabygget i Oslo. Datelco har vært til stede på Operaen siden 2016 og utført mange spennende prosjekter. Les blant annet: Eliassonveggen i Operaen ble ny!

De siste årene har arbeidet på Operaen bestått i å bytte ut gamle lysarmaturer med ny ledbelysning. Og nå, de siste månedene har vi også skiftet utebelysningen. Operaen ligger værhardt til i vannkanten, og utelampene blir utsatt for mye vær, vind og fuktighet. Det var derfor på tide med en skikkelig gjennomgang og oppgradering.

Datelco lyser opp operaen_2Foto: Planlegging av arbeidet

Utendørsbelysning på operaen

Utebelysningen på Operaen tar inspirasjon fra arkitekturen, der bygningens stiger opp fra fjorden. Fasaden, eller overflaten, på Operaen er brutt ned i flater med varierte helninger. Disse flatene kan fremheves og kontrasteres ved hjelp av nøye plassert lys og skygge.

En vesentlig del av bygningens visuelle utrykk om kvelden og natten kommer også fra innvendig lys, som strømmer ut gjennom de store glasspartiene i fasaden. Kantene er definert og markert med ledelys av både sikkerhetsmessige og estetiske årsaker.

Datelco lyser opp operaen_3
Datelco lyser opp operaen_5
Datelco lyser opp operaen_6
Datelco lyser opp operaen_4
Datelco lyser opp operaen_7
Datelco lyser opp operaen_8

 

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale!