Brann og sikkerhet 14.05.2024

Datelco brannsikrer Nordre Follo

Datelco har, som en del av rammeavtalen med Nordre Follo, installert ny sentral og nødlys i Kråkstadhallen. Kråkstadhallen er en idrettshall i Ski med plass til over 800 personer.

Skrevet av Datelco

Datelco har, som en del av rammeavtalen med Nordre Follo, installert ny sentral og nødlys i Kråkstadhallen. Kråkstadhallen er en idrettshall i Ski med plass til over 800 personer.

På bildet ser vi avdelingsleder for rammeavtaler Jan Arnesen sammen med Thomas Gibson Short, en av Datelcos erfarne elektrikere. De står foran den nye nødlyssentralen. Sentralen styrer nødlysanlegget i idrettshallen, og sørger blant annet for at ledelysene i hele anlegget slår seg på om strømmen i hallen går. Ledelysene er koblet til batterier slik at de er sikret strømtilførsel ved strømbrudd.

Nødlyssentralen fører også automatisk tilsyn med hele anlegget og rapporterer dersom den finner feil. Dette sparer gårdeier og driftsleder for mye tid, som ellers ville gått med til manuell inspeksjon og bytte av batterier til hver lyskilde.

Se mer informasjon om definisjoner og krav i denne artikkelen: Krav til nødlys

Hvorfor nye nødlys i Kråkstadhallen?

Jobben i Kråkstadhallen besto i å bytte ut alt av nødlys og koble nødlyssystemet sammen i en helt ny sentral. Systemet vi benyttet i denne jobben er fra Schneider Electric, som er en langvarig samarbeidspartner av Datelco. I tillegg til sentralen har Datelco installert nye markeringslys og ledelys i hele hallen. De gamle nødlysene i hallen var utdaterte og besto ikke av ledbelysning. Hele anlegget bar preg av å være lappet på over flere år. Men nå er det oppdatert og flunkende nytt.

Thomas Gibson Short er en erfaren elektriker som har arbeidet i Datelco i over 12 år. I disse årene har han stort sett arbeidet på rammeavtalen med Nordre Follo kommune (tidligere Ski og Oppegård). Denne erfaringen gjør at han nå kjenner de fleste anleggene i kommunen. Den senere tid har han opparbeidet seg betydelig kompetanse innen brannsikkerhet og nødlysinstallasjoner.

Avdelingsleder Jan Arnesen, beskriver Thomas som løsningsorientert, ryddig og svært serviceinnstilt.

Nødlys i Kråkstadhallen_

Nødlys i Kråkstadhallen_2

Les også: Brannvarslingsanlegg i næringsbygg - dette må du tenke på

Mer om Scheider Electric – Exiway Power Control Nano

Til denne jobben benyttet vi som nevnt over produkter fra Schneider Electric, nærmere bestemt et sentralt forsyningssystem i Nano-serien. Dette systemet samsvarer med en rekke nasjonale og internasjonale standarder og garanterer korrekt funksjon i nødlyssystemet takket være et kontrollsystem som styres av en toppmoderne mikroprosessor.

Anlegget er utstyrt med Ethernet-grensesnitt som gjør det mulig å koble seg på nettverket og aktivere fjernovervåking.

Den sentrale overvåkings- og kontrollenheten er det primære kontrollelementet i nødlyssystemet. Sentralen overvåker, programmerer og kontrollerer lade- og kommuteringsprosessene. Systemstatusen vises i et display.

Les mer på nett: Schneider Electric (ekstern lenke)

Kontakt Datelco i dag for en uforpliktende samtale:

Se også: Brann og sikkerhet