Send oss en forespørsel

Datelco Privat

Datelco Privat

Datelco Privat er den delen av bedriften som tar seg av vanlige elektrikerjobber for privatpersoner, mindre boligbyggelag, borettslag, sameier og lignende.

Datelco Privat

Vi i Datelco går helst ut og presenterer oss som en typisk B2B (Business to Business) bedrift – men vi er jo også elektrikere, datakablere og installatører for ”vanlige folk”.

Datelco Privat er den delen av Datelco som tar seg av jobber fra privatpersoner, mindre boligbyggelag, borettslag, sameier og lignende. Vi er kanskje ikke den første du bør ringe hvis du skal ha flyttet en stikkontakt eller trekke 3 meter ledning – men har du noe større jobber, stiller vi gjerne! Datelco Privat har lang erfaring med å jobbe med borettslag, og tilbyr serviceavtaler som kan lette arbeidet til vaktmesteren og andre. Blant spesialitetene våre finner du oppbygging av serverrom, datakabling, prosjektering av strøm, kjøling og sikkerhet.

Spør Datelco Privat om el-sikkerhet!

Det brenner alt for mange steder i Norge – og ikke minst skjer mange branner i privatboliger. Urovekkende ofte avdekker etterforskningen feil på det elektriske anlegget. Avhengig av hvor gammelt det elektriske anlegget i boligen din er, bør du sjekke om sikringsskapet ditt er “up to date”. Har du et skap med gammeldagse skrusikringer, er det uansett på tide å skifte! I tillegg til at et nytt sikringsskap har automatsikringer som er enkle å skru på igjen, har det både jordfeilbryter og overspenningsvern – helt etter forskriftene. Jordfeilbryter er en enhet som installeres i sikringsskapet for å overvåke lekkasjestrømmer mot jord. Den fungerer ved at den sammenlikner tilført strøm med returstrøm. Er returstrømmen mindre enn tilført strøm, betyr det at noe av strømmen går til jord, og om lekkstrømmen overstiger innstilt verdi på jordfeilbryteren vil den slå ut og koble ut installasjonen det er oppdaget jordfeil i. Utløsestrøm vil normalt være 30 mA (milliampere).

Sikringsskap--480x480

 

I nye sikringsskap bruker man ofte jordfeilautomater, som er en kombinasjon av automatsikring og jordfeilbryter. Ta deg gjerne en tur ut i sikringsskapet og sjekk – og er ikke alt som det bør være, ringer du Datelco Privat. Lurer du på om alt er OK, er det også lurt å ringe oss…

Lys er ikke lenger lys

For eksempel er det ikke lenger lov å produsere og selge de “gamle” Edison-pærene; det vil si lyspærer med varmetråd i. Disse inneholdt flere skadelige stoffer vi godt kan klare oss uten. I stedet har vi fått ulike nye lyskilder, f.eks. LED-pærer. LED står for Light Emitting Diode. LED eller lysdioder er en elektrisk komponent som gir fra seg lys når den tilføres elektrisk strøm. LED-lyskilder er det mest miljøvennlige alternativet for lyssetting, og bruker langt mindre strøm enn en vanlig lyspære. LED-lyskilder kan vare i opptil 25 år, så du skifter dem ut mye sjeldnere enn andre lyskilder. De er en investering som varer i årevis. I LED-lyskildene finnes der absolutt ingen farlige stoffer, slik at de trygt kan brukes i alle rom og er enkle å kvitte seg med.

Råd og tips om enøk, lysbruk og varmestyring

Vil du ha forbrukertips om komfort, strømstyring og -sparing, praktiske løsninger på hytta m.m.? Du finner Datelco Privat og El-Proffen sine Forbrukertips ved å klikke her.

Ønsker du tips om hvordan du kan spare strøm hjemme, klikker du her.

 

Send oss en forespørsel

Ta kontakt direkte og send oss en utforpliktende forespørsel.

Fyll ut skjema »