Ansatte 30.11.2023

Møt Håkon - en av Datelcos eksperter på elektrotermografi

I Datelco er vi stolte av de ansattes høye faglige nivå. Vi vet at læring og kompetanse er nøkkelen til suksess i vår bransje, og vi er derfor opptatt av å gi våre ansatte muligheter til vekst og utvikling.

I Datelco er vi stolte av de ansattes høye faglige nivå. Vi vet at læring og kompetanse er nøkkelen til suksess i vår bransje, og vi er derfor opptatt av å gi våre ansatte muligheter til vekst og utvikling.

Håkon har tatt etterutdanning innen elektrotermografi etter at han startet i Datelco. Det betyr at han er sertifisert til å utføre termofotografering for våre kunder. Siden sertifiseringen har Håkon utført mange slike jobber.

Bildet under viser et eksempel på en feil han har avdekket. Her er det oppdaget varmegang i rekkeklemmer. Dette er en alvorlig feil, som kunne ført til brann hvis det ikke hadde blitt oppdaget tidlig.

Termo rapportTermo rapport2

Les mer om hva termografering er i denne artikkelen

Hvem er Håkon?

Håkon startet i Datelco i 2016, og har siden da jobbet på prosjekter både i inn- og utland. I forbindelse med Datelcos arbeid for Utenriksdepartementet, har han jobbet både i India, Brasil, Sør-Sudan, Tokyo, Østerrike og Polen. Han har også kontroll på dataskapene til alle Rema 1000s butikker i Finnmark.

Hvorfor valgte du elektroutdanning?

Det var faktisk litt tilfeldig. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å bli snekker, og begynte på bygg-linjen. Men det var ikke så spennende. Jeg hadde bekjente som tok elektro og som var veldig fornøyde, så da det ble en ledig plass på elektro byttet jeg over til det – og det har jeg ikke angret på siden. 😊

Hva synes du er det beste med å arbeide i Datelco?

Det jeg er mest fornøyd med her i Datelco er at jeg har varierte arbeidsoppgaver og arbeidssteder. Jeg kommer borti mange forskjellige problemstillinger, og får utviklet meg som elektriker.

Hva er du er mest stolt av å ha oppnådd i jobben din?

Det jeg er mest stolt av er kompetansen jeg har opparbeidet meg underveis. ✨ Jeg har nå kunnskap om de fleste av fagene innenfor elektro, som gjør at jeg er en mer komplett elektriker.

Hva gjør du helst i fritiden?

Båt!🛥️ Jeg har en 50 fot treskøyte som ble bygget i 1959. Så mye av fritiden min går med til turer (og vedlikehold) av denne.

Til slutt, kan du gi 3 gode grunner til å bruke Datelco på termofotografering?
  1. Sertifiserte termografører
  2. Kundene får grundige rapporter
  3. Vi gir gode råd for hvordan man skal følge opp eventuelle feil som blir oppdaget

Se også nettsiden: Termofotografering

Kontakt oss gjerne: